Wat is Audio Visuele Entrainment?

 mind workstation

Audio Visuele Entrainment (AVE) is een techniek die werkt met licht en geluidspatronen waarvan de frequenties met de hersengolven corresponderen. 
De licht en geluidspatronen beïnvloeden de hersengolffrequentie en kalmeren b.v. de overactieve geest.
Zij stimuleren de bloedtoevoer naar de hersenen en de opname van glucose in de hersenen voor een betere neuronenfunctie met een betere mentale prestatie als resultaat.

Het is de bedoeling door middel van entrainment verandering in het brein te bewerkstelligen om b.v. een staat van diepe ontspanning te bereiken. 
Het is ook mogelijk om met de AVE-techniek concentratie te verhogen.
Zo zijn er met de AVE-techniek verschillende toepassingen mogelijk.

De door AVE veroorzaakte veranderingen in het brein hebben inmiddels hun nut bewezen. AVE wordt ook wel AVS (Audio Visuele Stimulatie) genoemd.

Bij een groot aantal mentale, emotionele en fysieke uitdagingen, die iedereen in zijn leven tegenkomt, is AVE een goede ondersteuning.

Audio Visuele Breinstimulatie kan ondersteunend werken bij het oplossen van onderstaande zaken:
- Depressie
- Migraine
- Psychosomatische klachten
- Betere concentratie
- Bij behandeling van ADD/ADHD

Bij het toepassen van AVE komen er verschillende hormonen vrij zoals serotonine, endorfine, neuropeptiden en dopamine, waardoor er een goed gevoel en doel wordt bereikt.
Onderzoek wijst uit dat gemiddeld 75 procent van de mensen te weinig nachtrust krijgt. 

Het is vooral tijdens de slaap dat AVE zijn heilzame werking uitoefent, die bijdraagt tot het natuurlijke herstelproces van het lichaam en de geest.

Veel sporters gebruiken AVE om tot een betere sportprestatie door de verhoogde concentratie.